Kennel Terry Line´s verksamhet startades 1985 av mig, Mats Andersson och min dåvarande hustru Anette i en tre rums lägenhet i Helsingborg.
Vår målsättning var att föda upp mentalt och exteriört friska och sunda jakthundar i enighet med rasstandarden för Tysk Jaktterrier.
Våra första hundar var en liten brun tik med namnet Biene S-33952/82, e. Tuff S-16215/75, u. Terry S-24560/80, inköpt från Kent Elving på Wanås gods i Skåne samt en hane som hette Blitze S-16625/84, e. Lutz vom Jagdrubin S-15225/82, u. Pepsi S57548/80 inköpt från Kurt Olsson på Hörningsholm.

Biene Blitze

Dessa två hundar blev föräldrar till två valpkullar och sammanlagt 7 st valpar, alla utom en såldes till jägare runt om i Sverige som blev nöjda med sina hundar. Tyvärr fanns det inget större intresse för att starta på jaktprov bland valpköparna, så kenneln fick inget att skryta om där inte.
En liten brun tik sparade vi åt oss själva för att se vad vi hade lyckats avla fram, Detta var "TerryLine´s Busy" och hon blev väl i mina ögon en relativt duktig jakthund. Hon startades på Tysk Jaktterrier klubb´s anlagsprov och fick omdömmet "mycket god". Exteriört sätt får jag beklagligt nog erkänna att hon var i det närmsta en katastrof och därför inget lämpligt avelsmaterial, därför såldes hon vid vuxen ålder som jakthund.
Flera hundar har "passerat revy" i kenneln men ingen som i mina ögon dög att avla vidare på. Så småning om fick jag möjligheten att köpa en valp av Cid Malmros och Kennel Tyja´s och denna lilla skapelse som heter Tyja´s Jessie, är och kommer troligtvis alltid att vara den bästa hund jag någonsin haft i min hand. Hon hade allt i sig från födseln, det enda jag behövde göra var att ta ut henne i skogen för att låta henne utvecklas.... och som hon utveklades. Hon startades naturligtvis på anlagsprov och första gången drev hon i drygt femtio minuter, hela tiden med ett helt underbart drevskall och när domaren hade njutit tillräkligt av drevet var det helt omöjligt att få in henne inom tidsgränsen på en timme. Hon blev således "nollad" den gången, men fick omdömmet "utmärkt" vid senare tillfällen. Vi tog en kull valpar på henne, en underbar kull där tyvärr en valp avlivades i ung ålder p.g.a ett medfött fel i urinvägarna som gjorde att hon läckte urin. Till stor sorg för oss och än större för valpköparen. Det var ingen ärftlig åkomma utan en ren missbildning, sån´t som ibland kan hända.
På grund av en rad olyckliga omständigheter blev jag 1996 tvungen att lägga ner verksamheten och sälja mina hundar, Cid Malmros köpte tillbaka Jessie och där har hennes avelstjänst fortsatt med alldeles utmärkt resultat, men det är en annan historia.....

För närvarande ligger Kenneln i "malpåse", men jag hoppas att så småningom få igång rörelsen igen.

[Home] [Jakt] [Om Kenneln] [Länkar]


days 'til the year 3000.